Sa gostom na ti – Aleksandar Šapić

U utorak, 7.marta održana je tribina na kojoj smo ugostili našeg proslavljenog vaterpolistu, predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

U dugoj je tradiciji Timske inicijative mladih da organizuje tribine u formatu ,,Sa gostom na ti”, zamišljene kao prijateljski razgovor sa istinski poznatim ličnostima. Prilikom organizovanja i idejne faze, članovi TIMa dali su punu podršku predlogu da Aleksandar Šapić bude naš sledeći gost. Nekadašnji najbolji strelac u istoriji bivše Jugoslavije, po mnogima i jedan od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena, aktuelni predsednik Gradske opštine Novi Beograd, bio je jasan izbor za nas. Izvesna povezanost sportske sfere ali i uspešnog političkog angažovanja predstavljala je motivaciju studentima da prisustvuju ovoj tribini.

This slideshow requires JavaScript.

Aleksandar Šapić odgovarao krajnje spontano na pitanja moderatora Đorđa Marinkovića i na način na koji samo on to može. Počevši od osvrta na sportsku karijeru gospodin Šapić je napomenuo da je možda neke druge sportove više voleo čak i od vaterpola ali da su uspesi u ovoj disciplini bili jasan pokazatelj da nastavi da se usavršava u ovoj oblasti. U drugom delu tribine govorilo se o političkoj karijeri. Gospodin Šapić je pomenuo da njegovo interesovanje za politiku potiče još od detinjstva kada su političke teme bile izrazito aktuelne i da je to u velikoj meri uticalo na njegovu motivaciju za posao kojim se danas bavi. Ono što se moglo primetiti u interesantnom izlaganju Aleksandara Šapića jeste njegova duboka privrženost lokalnoj politici, poslu kojim se bavi i želji da pomogne ljudima oko sebe. Najbolji pokazatelj jeste njegov humanitarni rad kojim će se, kako kaže, baviti ceo život. Sjajna atmosfera u slušaonici 1, rezultirala je brojnim pitanjima za našeg gosta, od trenutnog stanja u vaterpolu do političkih ambicija.

Ova tribina je posebna i po tome što TIM počinje sa objavljivanjem kratkih priloga o dogadjajima koje organizuje. Prenosimo delić atmosfere sa ove sjajne tribine i izdvajamo stavove Aleksandra Šapića o decentralizaciji i izbornom sistemu.

 

Student treće godine Fakulteta političkih nauka, smer međunarodni odnosi. Član Timske inicijative mladih od aprila 2016. godine. Osmislio i radio na internom projektu TIM-a ,,Vodič za brucoše”. Radi na osmišljavanju različitih rešenja grafičkog dizajna. Aktivno sprovodi online istraživanja ,,Ispitivanje stavova studenata Fakulteta političkih nauka o aktuelnostima u zemlji i svetu”. Admin facebook stranice i zvaničkog sajta Timske inicijative mladih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.