Istraživanje: Dešavanja u Narodnoj Skupštini Republike Srbije

Drugo po redu Ispitivanje stavova studenata Fakulteta političkih nauka o aktuelnostima u zemlji i svetu sprovedeno je u periodu od 19. do 23. novembra na temu skorašnjih dešavanja u Narodnoj Skupštini. Anketu je popunio čak 151 student i ovim putem se zahvaljujemo svima koji su učestvovali i aktivno podržali naš projekat online istraživanja. Nadamo se da će Vam sledeće biti još interesantnije i da će odziv biti još veći.

Slede detaljni rezultati:

Pol: M- 62%; Ž- 38%
Godina: Prva- 18%; Druga- 27%; Treća- 25%; Četvrta- 25%; Master- 5%
Smer: M- 42%; P- 26%; N- 19%; S- 12%

Prvo pitanje koje smo postavili obuhvatilo je ponašanje narodnog poslanika Marijana Rističevića koji je 17. novembra na Twitteru objavio da su roditelji bolesnog deteta odbili da se dete leči o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ,,da bi DS i Šule mogli da vode kampanju”. Otac bolesne devojčice je poslanik DS u Skupštini.

 

Na pitanje kako biste ocenili ovaj postupak, studenti Fakulteta političkih nauka odgovaraju:

  1. Ova izjava je sramotna I ne priliči funkciji Narodnog poslanika- 74%
  2. Ne znam, nemam mišljenje- 15%
  3. Izjava Narodnog poslanika Rističevića je pogrešno protumačena- 6%
  4. Ne vidim ništa sporno u navedenoj izjavi- 6%

Naše drugo pitanje tiče se nemilog događaja u kojem su poslanici pokreta ‘Dosta je bilo’ na sednici pokušali da napuste salu pored poslaničkih klupa poslanika Srpske napredne stranke koji su ih u tome sprečili. U okviru ankete pustili smo video sledeći video:

Na pitanje kako ocenjuju ovaj postupak, studenti Fakulteta političih nauka odgovaraju:

  1. Poslanici Srpske napredne stranke nemaju pravo da spreče poslanike pokreta Dosta je bilo da napuste salu. Osušujem postupak poslanika Srpske napredne stranke- 75%
  2. Nemam mišljenje o postupku Narodnih poslanika- 15%
  3. Poslanici pokreta Dosta je bilo nemaju pravo da napuste salu pored poslaničkih klupa Srpske napredne stranke. Osuđujem postupak poslanika pokreta Dosta je bilo- 11%

Kako smo u okviru ove ankete dobili veliki broj sjajnih komentara odlučili smo da ih objavimo najbolje:

 

Hvala Vam što ste učestvovali!

Student treće godine Fakulteta političkih nauka, smer međunarodni odnosi. Član Timske inicijative mladih od aprila 2016. godine. Osmislio i radio na internom projektu TIM-a ,,Vodič za brucoše”. Radi na osmišljavanju različitih rešenja grafičkog dizajna. Aktivno sprovodi online istraživanja ,,Ispitivanje stavova studenata Fakulteta političkih nauka o aktuelnostima u zemlji i svetu”. Admin facebook stranice i zvaničkog sajta Timske inicijative mladih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.